Welkom bij Au Petit Versailles

Laat jullie verwennen en proef de heerlijke combinaties van verfijnde gerechten
en bloemen middenin de weelderige bloemenpracht van onze pluktuin

Na het overdonderende succes van vorig jaar, stellen wij opnieuw ons foodconcept "Flowers & Flavor" aan u voor: 

Een foodconcept verstrengeld met onze bloemenpassie… samen met een jong talent uit de streek – Timo Berth van Beggie - zijn we opnieuw aan de slag gegaan om dit uniek concept ‘Flowers & Flavors’ uit te werken: de perfecte combinatie tussen duurzame bloemen en verfijnde gerechten. Samen willen we jullie verwelkomen op onze prachtige locatie 'Au Petit Versailles' (Vivablooming - Garden Center Danneels) in het hartje van Helkijn, waar jullie in alle rust en stilte kunnen genieten van een adembenemende zonsondergang te midden van een idyllisch bloemenparadijs.

Op woensdag 12 juli, donderdag 13 juli, woensdag 23 augustus & donderdag 24 augustus om 19 u organiseren we ons pop-up foodconcept te Spiere-Helkijn Stationsstraat 61. Timo Berth verzorgt er alle gerechten met een signatuur van bloemen en Diederik Danneels neemt met zijn ervaring als eventflorist de aankleding voor zijn rekening. Laat jullie op deze 2 avonden culinair verwennen en proef de heerlijke combinaties van eten en bloemen middenin de weelderige bloemenpracht van ons bloemenveld. Een leuke troef is dat elke bezoeker zijn zelfgeplukt boeket uit onze feeërieke bloementuin mag meenemen als aandenken. 

“Benieuwd hoe wij onze gerechten zullen verbloemen?”

Slechts € 119,- ALL-IN

 • Rondleiding in de wondere wereld van de plukbloemen 
 • Verfijnd menu met bloemen als verrassende accenten
  • Wortelmousseline met gepekelde haring & doperwten, vergezeld met een fleurige toets van de erwtenbloem 
  • Pan cristal met gerijpte holstein afgewerkt met stracciatella en duizendblad
  • Vitello tonnato met zilverui, japanse mosterdsla & een frisse toets van pelargonium
  • Gefrituurde aardappel met zwarte look, paprika en een zonnig duo van goudsbloem & capuccijn
  • Zalmtartaar gegarneerd met krokantje, groene kruiden, wasabi en een fleurige toets van het sterafrikaantje 
  • Vlaamse pluma met fine champagne saus vergezeld met een frisse salade van anjers & duizendblad
  • Gebakken peer met sabayon van limoen, pecan crumble en een bloemige toets van rozenblad & fushia 
  • Citroentaartje met Italiaanse meringue & verbena bloem. 
 • + gratis een klein gelukje plukken in onze pluktuin
 • aperitief, wijn, water & frisdranken - alle dranken inbegrepen tot na de maaltijd

Bloemen plukken

Bloemen maken je gelukkig, je fleurt ervan op. Niet alleen in een mooie vaas bij je thuis, maar ook – en vooral – in de vrije natuur. Verkies jij bovendien ook duurzame en lokale producten voor een eerlijke prijs? Maak kennis met ‘’Au petit Versailles’’, wij telen ecologische snijbloemen tegen een topkwaliteit. De bloemen bloeien hier op hun eigen ritme van de natuur met het gezelschap van bijen, vogels en heel wat fladderende vlinders. Zo dragen wij ons steentje bij aan een duurzame toekomst. Bovendien is iedereen een hele zomer lang welkom om mee te genieten en om een zelf geplukt boeketje geluk in huis te halen.

Unieke omgeving

Vlakbij Kortrijk, in het landelijke Spiere-Helkijn vind je 'Au petit Versailles': een klein, aards paradijs metkleurige bloemen en het vaste gezelschap van vlinders.  Deze plek is ontsprongen uit een bloemenpassie die al door twee generaties lang in elke vorm wordt bezield. Met veel liefde en aandacht voor de natuur zaaien, verzorgen en oogsten we hier de mooiste bloemen.

Wij willen dan ook onze liefde doorgeven aan het grote publiek, die naast het plukken van een ecologisch boeketje, ook kan komen genieten van een fijne beleving en onthaasten van alle zorgen. Op ons bloemenveld bevindt er zich een prachtige druivenserre uit het jaar 1949 die we volledig zelf gerestaureerd hebben. Deze authentieke ruimte is de perfecte match in ons natuurlijk kader en zal in de toekomst worden gebruikt om events en workshops te organiseren.  

Genieten van deze culinaire belevenis in een prachtige omgeving?
Reserveer hier uw plaatsje.

We sturen u zo snel mogelijk een e-mail om uw reservatie te bevestigen.
Het adres van het event is Stationsstraat 61, Spiere-Helkijn.