Welkom bij Au Petit Versailles

Laat jullie verwennen en proef de heerlijke combinaties van verfijnde gerechten
en bloemen middenin de weelderige bloemenpracht van onze pluktuin

Na het overdonderende succes van vorig jaar, stellen wij opnieuw ons foodconcept "Flowers & Flavor" aan u voor: 

Een foodconcept verstrengeld met onze bloemenpassie… samen met een jong talent uit de streek – Timo Berth van Beggie - zijn we opnieuw aan de slag gegaan om dit uniek concept ‘Flowers & Flavors’ uit te werken: de perfecte combinatie tussen duurzame bloemen en verfijnde gerechten. Samen willen we jullie verwelkomen op onze prachtige locatie 'Au Petit Versailles' (Vivablooming - Garden Center Danneels) in het hartje van Helkijn, waar jullie in alle rust en stilte kunnen genieten van een adembenemende zonsondergang te midden van een idyllisch bloemenparadijs.

Op woensdag 13 juli en donderdag 14 juli om 19 u organiseren we ons pop-up foodconcept te Spiere-Helkijn Stationsstraat 61. Timo Berth verzorgt er alle gerechten met een signatuur van bloemen en Diederik Danneels neemt met zijn ervaring als eventflorist de aankleding voor zijn rekening. Laat jullie op deze 2 avonden culinair verwennen en proef de heerlijke combinaties van eten en bloemen middenin de weelderige bloemenpracht van ons bloemenveld. Een leuke troef is dat elke bezoeker zijn zelfgeplukt boeket uit onze feeërieke bloementuin mag meenemen als aandenken. 

“Benieuwd hoe wij onze gerechten zullen verbloemen?”

Slechts € 79,- ALL-IN

  • Tartaar met toetsen van inktvis, dashi en de sechuan button (champagneknop)
  • Een zomerse carpaccio serrano met feta, watermeloen, duizendblad en de verfrissende geranium
  • Risotto, gegarneerd met zongedroogde tomaatjes, capucijn, pelargonium en vlijtig liesje
  • Venkelpuree met krab als smaakmaker en accenten van venkelbloem en daglelie
  • Chili con carne met geitenkaas en fleurige toetsen van goudsbloem en sterafrikaantje
  • Kalfslende, gebakken knolselder en aardappelblokjes, fine de champagne, salade van duizendblad en verrassende aroma's van verbena en dianthus
  • Eischaaltje met parfait en bloemige toetsen van lavendel en rozen
  • Bavarois met rood fruit, flirtend met fuchsia, begonia en phlox
  • + gratis een klein gelukje plukken in onze pluktuin
  • aperitief, wijn, water & frisdranken - alle dranken inbegrepen tot na de maaltijd

Bloemen plukken

Bloemen maken je gelukkig, je fleurt ervan op. Niet alleen in een mooie vaas bij je thuis, maar ook – en vooral – in de vrije natuur. Verkies jij bovendien ook duurzame en lokale producten voor een eerlijke prijs? Maak kennis met ‘’Au petit Versailles’’, wij telen ecologische snijbloemen tegen een topkwaliteit. De bloemen bloeien hier op hun eigen ritme van de natuur met het gezelschap van bijen, vogels en heel wat fladderende vlinders. Zo dragen wij ons steentje bij aan een duurzame toekomst. Bovendien is iedereen een hele zomer lang welkom om mee te genieten en om een zelf geplukt boeketje geluk in huis te halen.

Unieke omgeving

Vlakbij Kortrijk, in het landelijke Spiere-Helkijn vind je 'Au petit Versailles': een klein, aards paradijs metkleurige bloemen en het vaste gezelschap van vlinders.  Deze plek is ontsprongen uit een bloemenpassie die al door twee generaties lang in elke vorm wordt bezield. Met veel liefde en aandacht voor de natuur zaaien, verzorgen en oogsten we hier de mooiste bloemen.

Wij willen dan ook onze liefde doorgeven aan het grote publiek, die naast het plukken van een ecologisch boeketje, ook kan komen genieten van een fijne beleving en onthaasten van alle zorgen. Op ons bloemenveld bevindt er zich een prachtige druivenserre uit het jaar 1949 die we volledig zelf gerestaureerd hebben. Deze authentieke ruimte is de perfecte match in ons natuurlijk kader en zal in de toekomst worden gebruikt om events en workshops te organiseren.  

Genieten van deze culinaire belevenis in een prachtige omgeving?
Reserveer hier uw plaatsje.

We sturen u zo snel mogelijk een e-mail om uw reservatie te bevestigen.
Het adres van het event is Stationsstraat 61, Spiere-Helkijn.