Welkom bij Flowers & Flavor

Laat jullie verwennen en proef de heerlijke combinaties van verfijnde gerechten
en bloemen middenin de weelderige bloemenpracht van onze pluktuin

Na het overdonderende succes van afgelopen zomer, wordt Flowers & Flavor dit jaar een unieke editie:  

Een foodconcept verstrengeld met onze bloemenpassie op een feeërieke locatie…  Voor het eerst wordt ons populaire zomerconcept gekleurd en op smaak gebracht door lokaal gastronomisch talent: David Grosdent. David baat samen met zijn vrouw Ines het gerenommeerde restaurant L'Envie uit in Sint-Denijs: bekroond met een ster door de Michelin gids en een uitmuntende 16/20 in de Gault Millau.

Samen met David zijn we aan de slag gegaan om dit uniek concept ‘Flowers & Flavors’ uit te werken: de perfecte combinatie tussen duurzame bloemen en verfijnde gerechten. Samen willen we jullie verwelkomen op onze prachtige locatie 'Au Petit Versailles' (Vivablooming - Garden Center Danneels) in het hartje van Helkijn, waar jullie in alle rust en stilte kunnen genieten van een adembenemende zonsondergang te midden van een idyllisch bloemenparadijs.

Op woensdag 7 augustus, donderdag 8 augustus, woensdag 14 augustus en donderdag 15 augustus om 19 u organiseren we ons pop-up foodconcept te Spiere-Helkijn Stationsstraat 61. David verzorgt er alle gerechten met een signatuur van bloemen en Diederik Danneels neemt met zijn ervaring als eventflorist de aankleding voor zijn rekening. Laat jullie op deze avonden culinair verwennen en proef de heerlijke combinaties van eten en bloemen middenin de weelderige bloemenpracht van ons bloemenveld onder een adembenemende zonsondergang. Een leuke troef is dat elke bezoeker zijn zelfgeplukt boeket uit onze feeërieke bloementuin mag meenemen als aandenken. 

“Benieuwd hoe wij onze gerechten zullen verbloemen?”

Gastronomisch dineren en zalig genieten: slechts  € 149,- ALL-IN

  • Rondleiding in de wondere wereld van de plukbloemen 
  • Verfijnd 9-gangenmenu met bloemen als verrassende accenten
    • Aperitief van de chef
    • Tartaar van Charolaise kalfsvlees vergezeld met komkommerkruidbloem, boekweit & duizendblad
    • Gelakte aubergines met een Belgische miso, nougatine van sesamzaad & een frisse toets van klaverblad 
    • ‘Signatuur van de chef’  Consommée van knolselder, lavas, gebrande hoeveboter gegarneerd met begonia bloemen
    • Tomaten uit eigen tuin op smaak gebracht met Corsicaanse honing, huacataykruid & goudsbloemblaadjes 
    • Burrata uit Puglia, gepofte zwarte rijst afgewerkt met verse kruiden en een zonnige toets van oost-indische kers & zonnebloem bloemblaadjes
    • Erwten met een dressing van platte kaas vergezeld met munt & fushia bloemen
    • Noordzeevis met courgette  op smaak gebracht met vadouvan & geranium bloemen
    • Hoeve kip van bij Les 4 vents met groene bonen & hosta bladeren op smaak gebracht met Vin jaune
    • Lavas sorbet met bio citroenen, rode vruchten & bessen van fushia
    • Koffie met marshmallow van rozenbloem  & Madeleine van lavendel & honing
  • + gratis een klein gelukje plukken in onze pluktuin
  • Water, wijnen & frisdranken inbegrepen tot na de maaltijd

Genieten van deze culinaire belevenis in een prachtige omgeving?
Reserveer hier uw plaatsje.

Selecteer uw datum naar keuze:

woensdag 7 augustus
donderdag 8 augustus
woensdag 14 augustus
donderdag 15 augustus

Unieke omgeving

Vlakbij Kortrijk, in het landelijke Spiere-Helkijn vind je een klein, aards paradijs met kleurige bloemen en het vaste gezelschap van vlinders.  Deze plek is ontsprongen uit een bloemenpassie die al door twee generaties lang in elke vorm wordt bezield. Met veel liefde en aandacht voor de natuur zaaien, verzorgen en oogsten we hier de mooiste bloemen.

Wij willen dan ook onze liefde doorgeven aan het grote publiek, die naast het plukken van een ecologisch boeketje, ook kan komen genieten van een fijne beleving en onthaasten van alle zorgen. Op ons bloemenveld bevindt er zich een prachtige druivenserre uit het jaar 1949 die we volledig zelf gerestaureerd hebben. Deze authentieke ruimte is de perfecte match in ons natuurlijk kader en zal in de toekomst worden gebruikt om events en workshops te organiseren.