Welkom bij Au Petit Versailles

Bloemen plukken

Bloemen maken je gelukkig, je fleurt ervan op. Niet alleen in een mooie vaas bij je thuis, maar ook – en vooral – in de vrije natuur. Verkies jij bovendien ook duurzame en lokale producten voor een eerlijke prijs? Maak kennis met ‘’Au petit Versailles’’, wij telen ecologische snijbloemen tegen een topkwaliteit. De bloemen bloeien hier op hun eigen ritme van de natuur met het gezelschap van bijen, vogels en heel wat fladderende vlinders. Zo dragen wij ons steentje bij aan een duurzame toekomst. Bovendien is iedereen een hele zomer lang welkom om mee te genieten en om een zelf geplukt boeketje geluk in huis te halen.

Unieke omgeving

Vlakbij Kortrijk, in het landelijke Spiere-Helkijn vind je 'Au petit Versailles': een klein, aards paradijs metkleurige bloemen en het vaste gezelschap van vlinders.  Deze plek is ontsprongen uit een bloemenpassie die al door twee generaties lang in elke vorm wordt bezield. Met veel liefde en aandacht voor de natuur zaaien, verzorgen en oogsten we hier de mooiste bloemen.

Wij willen dan ook onze liefde doorgeven aan het grote publiek, die naast het plukken van een ecologisch boeketje, ook kan komen genieten van een fijne beleving en onthaasten van alle zorgen. Op ons bloemenveld bevindt er zich een prachtige druivenserre uit het jaar 1949 die we volledig zelf gerestaureerd hebben. Deze authentieke ruimte is de perfecte match in ons natuurlijk kader en zal in de toekomst worden gebruikt om events en workshops te organiseren.