Lisez cette page en français ici

Welkom bij Flowers & Flavors

Laat jullie verwennen en proef de heerlijke combinaties van verfijnde gerechten
en bloemen middenin de weelderige bloemenpracht van onze pluktuin

Een foodconcept verstrengeld met onze bloemenpassie op een feeërieke locatie…  Voor het tweede jaar op rij wordt ons populaire zomerconcept gekleurd en op smaak gebracht door lokaal gastronomisch talent: David Grosdent. David baat samen met zijn vrouw Ines het gerenommeerde restaurant L'Envie uit in Sint-Denijs: bekroond met een ster door de Michelin gids en een uitmuntende 16/20 in de Gault Millau.

Samen met David zijn we aan de slag gegaan om dit uniek concept ‘Flowers & Flavors’ uit te werken: de perfecte combinatie tussen duurzame bloemen en verfijnde gerechten. Samen willen we jullie verwelkomen op onze prachtige locatie 'Au Petit Versailles' (Vivablooming - Garden Center Danneels) in het hartje van Helkijn, waar jullie in alle rust en stilte kunnen genieten van een adembenemende zonsondergang te midden van een idyllisch bloemenparadijs.

Op woensdag 9 juli, donderdag 10 juli, woensdag 20 augustus en donderdag 21 augustus om 19 u organiseren we ons pop-up foodconcept te Spiere-Helkijn Stationsstraat 61. David verzorgt er alle gerechten met een signatuur van bloemen en Diederik Danneels neemt met zijn ervaring als eventflorist de aankleding voor zijn rekening. Laat jullie op deze avonden culinair verwennen en proef de heerlijke combinaties van eten en bloemen middenin de weelderige bloemenpracht van ons bloemenveld onder een adembenemende zonsondergang. Een leuke troef is dat elke bezoeker zijn zelfgeplukt boeket als sfeervol tussendoortje doorheen de gangen uit onze feeërieke bloementuin mag meenemen als aandenken. 

“Benieuwd hoe wij onze gerechten zullen verbloemen?”

Gastronomisch dineren, zalig genieten tussen de bloemen en velden: € 169,- echt álles inbegrepen

  • Rondleiding in de wondere wereld van de plukbloemen 
  •  Verfijnd 9-gangenmenu met bloemen als verrassende accenten (*Welke bloemen? Dat blijft nog even geheim!):
    • Aperitief van de chef
    • Signatuur L'Envie: Luchtige soesjes met smeuïge Hervekaas & toets van Luikse zoetheid en cosmosbloem
    • Zachte geitenkaas van bij Pecquereau uit Celles met zoete erwten, munt uit eigen tuin, dun gesneden huisgerookte pastrami afgewerkt met geraniumbloem
    • Inktvis uit de Noordzee vergezeld met frisse komkommer aromatische hucataykruid en prachtklokje
    • Zongerijpte tomaten uit eigen tuin met Corsicaanse honing, citrusafrikaantjesolie, goudsbloem en smeltende lardo di Colonnata
    • Knolselder uit Les Jardins de Monchaux (Mont-Saint-Aubert), langzaam gegaard en afgewerkt met gebrande hoeveboter & intens lavaskruid en de kleurrijke zinniabloem
    • Verse Noordzeevis met romige beurre blanc, jonge spinazie en een toets van zeewier met vlijtig liesje
    • Malse hoevekip van Les Quatre Vents uit Obigies op smaak gebracht met duizendblad 
    • Friszure rabarber uit eigen tuin met romige Griekse yoghurt en een toets van zurkel, gegarneerd met rozenbloem
    • Zomerzoete frambozen van bij Pieter Vervenne (Menen) met pistache, pronkerwt en een vleugje Chartreuse-likeur
    • Koffie met marshmallow van het huis, fuchsiabloem & clafoutis als zoete omhelzing 
  • Plukmoment: pluk een boeketje voor jezelf tussen het dineren door met de ondergaande zon op de achtergrond
  • Water, wijnen & frisdranken inbegrepen tot na de maaltijd

Genieten van deze culinaire belevenis in een prachtige omgeving?
Reserveer hier uw plaatsje.

Selecteer uw datum naar keuze:

woensdag 9 juli
donderdag 10 juli
woensdag 20 augustus
donderdag 21 augustus

Is jouw beschikbare datum dit jaar volzet? Komen er alsnog plaatsen vrij of extra avonden, dan nemen we contact met je op.
Klik hier om je gegevens achter te laten: wachtlijst.

Unieke omgeving

Vlakbij Kortrijk, in het landelijke Spiere-Helkijn vind je een klein, aards paradijs met kleurige bloemen en het vaste gezelschap van vlinders.  Deze plek is ontsprongen uit een bloemenpassie die al door twee generaties lang in elke vorm wordt bezield. Met veel liefde en aandacht voor de natuur zaaien, verzorgen en oogsten we hier de mooiste bloemen.

Wij willen dan ook onze liefde doorgeven aan het grote publiek, die naast het plukken van een ecologisch boeketje, ook kan komen genieten van een fijne beleving en onthaasten van alle zorgen. Op ons bloemenveld bevindt er zich een prachtige druivenserre uit het jaar 1949 die we volledig zelf gerestaureerd hebben. Deze authentieke ruimte is de perfecte match in ons natuurlijk kader en zal in de toekomst worden gebruikt om events en workshops te organiseren.  

Foto's: Studio Germaine